## OMAA ONLINE SYMPOSIUM 2020

## **OMAA Online Symposium Program**

## **TUESDAY 22ND SEPTEMBER 2020**

## TIME (AEST) EVENT PRESENTER **OMAA SYMPOSIUM - WELCOME** 10:00-10:15 Keynote Presentation: Get lost? Exploring spatial challenges in mobility, 10:15-11:00 Dr Lil Deverell regardless of low vision or blindness **BREAK - 15 MINUTES** Presentation 1: Mental health and vision impairment: Perspectives of older 11:15-11:45 Dr Lisa Dillon adults with vision impairment and orientation and mobility specialists **BREAK - 15 MINUTES** Presentation 2: Parenting during a pandemic: The experience of Parents of Gretchen Good 12:00-12:30 disabled children and Jane Lee **BREAK - 15 MINUTES** Presentation 3: Power is knowledge: Empowering parents of children with 12:45-1:15 Nicola McDowell cerebral visual impairment **BREAK - 15 MINUTES** Presentation 4: Exploring the Lived Experience of Acquiring O&M 1:30-2:00 Dr Errol Ingram Competencies with Congenital Blindness During Childhood and Adolescence **BREAK - 15 MINUTES** Presentation 5: Cause, connection, challenge, contribution: overcoming Jody Morris 2:15-2:55 barriers to participation in physical activity. and Claire Northrop Presentation 6: Teaching O&M self-advocacy skills via telepractice Anna Jones **BREAK - 10 MINUTES** Presentation 7: Augmented reality for O&M Darren Moyle 3:05-3:45 Presentation 8: Introduction to Microsoft Soundscape Michael Evans **BREAK - 15 MINUTES** 4:00-4:30 Presentation 7: The Teaching Cane: Empowering Parents to Take the Lead Katrina Lim

 BREAK - 15 MINUTES

 4:45-5:45
 Keynote Presentation: CVI needs the O&M specialists

 5:45-6:00
 OMAA SYMPOSIUM - EVENT CLOSING REMARKS